Lisas Resa. Året var 1976.

 

av Helena Mansén

Bok: ISBN: 978-91-980390-1-6

 

E-bok: ISBN 9789198039023

 

Utgiven september 2012.

 

Handling:

Lisa är en artonårig svensk tjej på äventyr i USA. Året är 1976.

Hon har åkt till Chicago för att jobba med galopphästar men immigrationsmyndigheten tycker annorlunda. Det löser sig ändå. Med hjälp av nya kontakter får hon möjlighet att söka politisk asyl. Vilket förstås inte hör till vanligheterna när man kommer från ett neutralt land som Sverige...

 

Samtidigt vill hon se sig omkring, kanske jobba i soliga varma Kalifornien istället medan tankar om livet kommer över henne.

 

Hon åker med Greyhoundbussar till San Fransisco, försöker hitta någonstans att jobba med hästar, blir bestulen, liftar genom halva USA, man misstänker att hon är inblandad i en narkotikahärva och immigrationschefen vill ha tag på henne.

 

En resa på tio dagar och elva nätter.

 

Recension:

”Helena Mansén har tidigare skrivit om galopphästen Colorado och visserligen utspelas även denna bok i USA och nära galoppmiljön, men det är en helt annorlunda läsupplevelse.”……”…man får se boken som ett tidsdokument över en svunnen och oskuldsfull tid, när en artonåring fick lov att sluta skolan och åka iväg för att leta jobb, utan vare sig mobiltelefon eller internetkontakt med föräldrarna. Lisa utsätter sig också för många potentiellt farliga situationer, t.ex. när hon liftar och sover över hos okända personer. Boken passar gymnasieungdomar eller unga vuxna och riktar sig inte bara till hästintresserade.”

Bok och Bibliotekstjänst, BTJ Häftepos 13110575, Camilla Appelgren.

 

Finns i alla nätbokhandlar, t.ex.

www.adlibris.com

www.bokus.com

www.cdon.com

m.fl

 

Fysiska bokhandlare (fråga i din bokhandel!)

eller beställ genom  förlaget direkt, helena@spritzmedia.se.

 

Finns även som E-bok.
E-böcker beställes
genom www.elib.se och/eller nätbokhandlare eller kan lånas via bibliotek.

 

Storpocket

Antal sid: 228

Ålder: Unga vuxna

 

© Spritz Media 2018